Information

Ghost Stories Club

If you have any story or paranormal experiences to share please join this club...SERAM.Regard

Location: Malaysia
Members: 61
Latest Activity: Jun 19

Discussion Forum

the best online learning place

Started by sony diaz Jun 19. 0 Replies

homeworktiger is a tutoring site where students can post their questions and tutors will help them answer these questions for a cheap price it is the best …Continue

Pocong vs Pontianak

Started by Den Salman May 12, 2015. 0 Replies

  Saya dijemput oleh pesakit yang tinggal di sebuah felda di Terengganu. Sebelum ini, memang saya pernah bertandang ke rumahnya atas urusan yang sama (berubat). Sekitar jam 9:30 malam, saya bersama…Continue

Tags: Seram, Cerita

DIGANGGU PONTIANAK

Started by Den Salman May 12, 2015. 0 Replies

 EMAK DIGANGGU PONTIANAK @ LANGSUIRAssalammualaikum wbtSepertimana yg Bonda janjikan kepada semua, Bonda ingin bercerita tentang emak Bonda yg telah diganggu.Kejadian ini berlaku di rumah sewa yang…Continue

Tags: Seram, Cerita

Detik Cemas

Started by Den Salman May 12, 2015. 0 Replies

                                  Seram - Detik Detik Cemas Penangkapan Hantu Kak Limah Misteri gangguan makhluk halus menyerupai hantu Kak Limah menyelubungi kehidupan satu keluarga di Kampung…Continue

Tags: Seram, Cerita

Comment Wall

Comment

You need to be a member of Ghost Stories Club to add comments!

Comment by Abdullah Awang on September 10, 2013 at 4:00am

Hantu Cewek Di Pintu Rumah Ku

Pada suatu malam (ntah tanggal berapa, yang aku ingat hari Rabu), aku nginep di rumah nenek. Aku tidur di ruang tamu. Sekitar jam setengah 2 aku kebangun, ntah kenapa aku bangun. Pas udah bangun aku ngerasa ada hawa yang aneh di sekitar ku, perasaan ku jadi gak karuan, merinding2 gimana gitu hehe.
Beberapa saat kemudian aku denger suara orang turun dari tangga, maklum tangganya terbuat dari kayu jadi suaranya jelas banget. Pikiran ku kemana-mana karena ga mungkin ada orang turun dari tangga malem2, mana di lantai 2 khan ga ada orang, tapi aku paksain lihat karena rasa penasaran bisa mengalahkan ketakutan ku. Aku lihat ga ada apa2, tapi setelah aku mau balik ke sofa (aku tidur di sofa) suara orang turun dari tangga ada lagi ampe beberapa kali. Aku cuekin, positiv thingking aja mungkin itu tikus.
Eh beberapa menit kemudian malah ada suara orang mandi di kamar mandi. Pikiran ku jadi ga karuan sampe tubuh ku berkeringat dingin. Aku coba tidur, aku menutup muka ku pake bantal (karena takut). Eh beberapa saat kemudian malah bantal ku ada yang narik2, hii jadi takut banget aku. Akhirnya aku pulang ke rumah ku buat tidur di rumah (jaraknya cuma 2 rumah dari rumah nenek ku).
Eh pas aku udah sampai di depan pintu rumah ku, aku malah ngelihat cewek dengan wajah terkelupas mengucurkan darah dari wajahnya dengan kain putih berambut panjang di depan pintu rumah nenek ku. Aneh nya aku kagak bisa teriak dan ngapa2in, malah makhluk itu ketawa cekikikan sambil ngeliatin aku. Akhirnya aku baca ayat kursi dalam hati 3x, baru aku bisa gerak dan cewek itu hilang. Aku langsung ngetuk pintu rumah ku sambil teriak2 "Emak2".
Akhirnya pintu rumah ku di bukain sama si emak. Aku ga bisa cerita panjang lebar dan aku cuma bisa ngucapin dua kata ke emak ku : "ADA SETAN". Lantas emak ku menyuruh aku wudhu, trus sebelum tidur di suruh baca do`a mau tidur.

Comment by Abdullah Awang on September 10, 2013 at 3:57am

KOTA HANTU

Masyarakat di China tercengang setelah munculnya fatamorgana 'kota hantu' muncul menjulang di kaki langit, Sungai Xin'an, Kota Huanshan, China Timur. Penampakan ini muncul pada awal bulan setelah hujan deras sehingga menciptakan kondisi lembab pada sepanjang Sungai Xin'an.
Bangunan tinggi, pegunungan, dan pepohonan tampak tinggi menjulang melewati kabut yang turun di atas permukaan sungai di kala senja. Pada kondisi normal, hanya ada langit yang membelah cakrawala.Beberapa warga yang terpesona ada yang merekam kejadian tersebut. Beberapa lainnya malah ada yang berpendapat bahwa hal itu merupakan 'vortex' ke peradaban yang hilang.
Dokumentasi yang ada telah membuat bingung para ahli yang menelitinya akan ada atau tidaknya bangunan yang terlihat. Hal ini diyakini bahwa semua itu hanya fatamorgana karena ilusi yang umumnya muncul di cuaca yang lembab. Fenomena ini disebabkan karena kelembaban di udara lebih hangat dari suhu di bawah air.Ketika sinar matahari bersilangan antara udara dingin ke udara yang lebih hangat, maka sinar matahari akan dibiaskan sehingga menciptakan sebuah refleksi di udara.
Pola dalam fatamorgana biasanya terlihat kabur dan berkilauan, seperti refleksi yang terlihat pada permukaan air. Namun, fatamorgana yang terjadi di China ini diyakini menjadi salah satu yang paling jelas yang pernah tercatat.

sumber: google
Comment by Abdullah Awang on September 10, 2013 at 3:55am

Bono, si Gelombang Hantu dari Riau

DI Provinsi Riau, tepatnya di Kuala Kampar, terdapat suatu fenomena alam yang menjadi daya tarik wisata. Fenomena alam tersebut adalah Gelombang Bono, yang akan segera terdaftar masuk dalam rekor dunia.
Fenomena alam ini terjadi di Sungai Kampar, dan merupakan peristiwa bertemunya aliran air sungai dan air laut di muara sungai. Pertemuan ini menghasilkan gelombang dan ombak besar bergulung-gulung dan bergerak dari muara menuju ke arah hulu. Gelombang Bono juga terkenal dengan sebutan Seven Ghost (Gelombang Tujuh Hantu) dikarenakan gelombang yang dihasilkan bisa mencapai tujuh gelombang berurutan dan menciptakan kubah layaknya ombak laut. Keunikan lainnya dari Bono adalah saat air laut bertemu dengan aliran sungai, akan terjadi gelombang tinggi disertai dentuman keras seperti suara guntur diiringi hembusan angin kencang. Gelombang ini bisa mencapai tinggi empat hingga enam meter dengan kecepatan 40 kilometer per jam.
Bagi masyarakat sekitar, selain menjadikan fenomena ini sebagai obyek wisata, mereka juga kerap menggunakan Bono sebagai sarana adu ketangkasan dengan bermain perahu di atasnya. Sampai saat ini, telah banyak orang menjajal dahsyatnya berselancar dengan gelombang Bono, mulai dari peselancar nasional dan internasional.
Beberapa peselancar internasional yang sudah pernah berselancar dengan gelombang Bono berasal dari Prancis, Brasil, Inggris, Jerman, Kanada, Belgia, Amerika Serikat, Australia, Singapura, dan banyak lagi.
Untuk melihat fenomena Bono, perjalanan yang harus dicapai tidak mudah. Dari Pekanbaru, terlebih dahulu Anda harus menuju Pangkalan Kerinci sejauh 70 kilometer, kemudian menyewa speed boat menuju Desa Pulau Muda dan memakan perjalanan kira-kira 5 jam, sambil menyusuri Sungai Kampar.

Comment by Abdullah Awang on September 10, 2013 at 3:52am

Misteri DEVIL'S BRIDGE Jembatan yang di Bangun Oleh Para Iblis

Mediametafisika.com - Ceredigion, Selain karena pemandangan indah, biasanya tempat wisata dikunjungi traveler karena legenda cerita di balik objek wisatanya. Di Ceredigion, Wales, Inggris ada jembatan yang konon dibangun oleh iblis!
Tempat ini bernama Devil's Bridge. Jembatan ini merupakan salah satu objek wisata yang menarik perhatian turis di dunia.
Devil's Bridge terletak 12 km dari Aberystwyth, Wales, Inggris. Terdiri dari tiga jembatan yang membentangi jurang di atas Sungai Mynach, Wales. Anehnya, tiap jembatan saling bertumpuk satu sama lain.
Jembatan paling atas dibangun pada tahun 1902, di atas jembatan batu di tengah yang dibangun pada tahun 1753. Jembatan paling bawah merupakan jembatan yang pertama kali dibangun, diperkirakan sekitar tahun 1075 hingga 1200, jembatan ini konon dibangun oleh iblis.
Menurut legenda, jurang di bawah jembatan itu sangat curam sehingga tidak mungkin membangun jembatan dengan tangan-tangan manusia. Oleh karena itu, manusia menerima tawaran bantuan iblis untuk membangun jembatan.
Dalam kisah yang beredar di masyarakat, iblis berkunjung ke Wales untuk pertama kali dan mendengar bahwa pemandangan di sana mendebarkan. Dia menemukan seorang wanita tua yang tampak sedih karena sapinya berada di seberang jurang dan wanita tua itu tidak dapat mengambilnya.
Iblis menawarkan untuk membangun jembatan untukya. Dia menyuruh wanita tua itu pulang dan berkata bahwa sebuah jembatan besok telah ada untuknya.

Comment by Marsuke Ahamad on September 1, 2013 at 1:39am

Kisah Seram: Hantu di UTP

Ada seorang lelaki A, pelajar UTP. Bercinta dengan si gadis B, juga pelajar UTP. Gadis C pula bercinta dengan jejaka D. Dua2 taktau pelajar mana. Tapi jejaka A dan awek B adalah kawan kepada gadis C. Ceritanya gadis C pernah macam2 dengan jejaka D (terlanjur lah! kena explain lagi sekali ke!) sampai mengandung. Namun kisah chenta C & D tak kemana ble clash tengah jalan. Kemudian si jejaka A dan aweknya B simpati kepada gadis C yg mengandung dan decide utk membantu dan take care si gadis C seberapa yang mampu. Sebab jejaka A begitu caring, akhirnya gadis C jatoh hati kepada A. Awek B dapat taw n marah dengan gadis C. Sejak tu jejaka A dan awek B menjarakkan diri dari gadis C, meninggalkan si gadis C tpinga2. Dah la mengandung. Satu hari keluar newspaper mayat seorang gadis mengandung djumpai. Yes, mayat gadis C. Taktau punca kematian. Dijadikan story mory gadis C ni jadi pontianak dan merasuk awek B. Jejaka A ni tinggal kat village 5. Mula2 jejaka A ni tak perasan awek B ni dah dirasuk C sampai la satu kejadian. Lebey kurang camni.
Jejaka A call awek B seperti biasa.
“Hello sayang. blablabla”
B membalas ” Yes sayang bla bla bla”
selepas cakap dua tiga minit talian terputus.
Jejaka A menyalahkan line handphone dekat v5 yang sememangnya smpah.
Jejaka A call lagi B. Komunikasi semula. Tapi suara B macam lain sikit.
Dua tiga minit talian terputus lagi.
Jejaka A call lagi dan perkara sama berulang2. Suara B asek tukar kejap lain dan talian kejap2 terputus.
Sampai la las sekali tiba2 selepas angkat phone B jawab:
“Eh sori la. tadi tertido la..”
Jejaka A terkejut dan pelik. Dah tu sape yang angkat lime nam kali n jawab dia call tadi??!
Pastu bila jadi macam tu lagi, Jejaka A rasa lain macam. Dia beranikan diri.
” Sape yang cakap ni. Baek cakap betul2.”
“Oh.. dah kantoi ya..(lebey krg cani ah!) Ni saya.. C.”
“Ha? la.. gadis C. lama tak dengar berita. Katne ni? camana bleh jawab handphone B ni?”
(Jejaka A masih tatau berita kematian C)
“Oh.Saya ada sini. saya dalam badan B..”
Jejaka A terkejut. Cuak mula menguasai diri.
“Ye la. Aku tau kita ada byk benda utk disetelkan. Meh la jumpa face to face”kata Jejaka A.
“Oh nak jumpa? mari la. tengok la luar tingkap.” (utk pngetahuan jejaka A duduk v5 third floor)
Jejaka A tak berani menoleh tepi tingkap nya. Bulu roma naek. Rumet jejaka A time tu cam terdengar then cakap
“Oihh. Aku nak jumpa dia gak. Mana2?? Luar tingkap je?haha” Rumet Jejaka A cakap gaya gurau.
Tetiba serentak dgn tu handphone rumet jejaka A berbunyi. Bukak ada sms bunyi lebey camni.’Nak jumpa aku? pndang luar’
Bila dorang pandang luar tingkap dorang ade pontianak terbang ngilai.
Rumet A demam truk sejak tu.
Cite ni dikatakan jadi awal sem ni. Time tu satu aras jejaka A tu tutup tingkap n langsir bila malam. Jejaka A n Awek B pn dikacau dengan teruk. Dalam version ni Ustaz Harun Din antar anak murid dia datang tolong tapi dengar tak dapat buat apa2 sebab pontianak tu seblum mati dah tak islam. Tatau a apsal kan. Tu je a kesah pontianak di village 5 ni. Diingatkan lagi, ni kisah yang aku dengar dari rakan. Aku renung sendiri cam banyak perencah2 cerita yang sebabkan cerita ni bleh wat filem so aku pn tak caye sgt. Maybe betul ada n maybe cuma ditokok tambah, Wallahualam
Comment by Jamiah Dahlia on August 30, 2013 at 4:36am
Siapakah Lelaki Misteri Itu?

 

by Ikhtiar on October 6, 2010
Saya baru sahaja mendapat berita bahawa ibu telah dimasukkan ke dalam wad hospital kerana disyaki dijangkiti H1N1. Ibu saya telah dikuarantin  hampir selama seminggu. Hanya dapat melihat dari lapisan dinding cermin melalui jarak dekat.
Azan subuh baru sahaja berkumandangan. Kendengaran jelas laungan azan dari corong masjid yang bersebelahan dengan hospital. Ibu bingkas bangun dan bersiap-siap untuk mengerjakan solat fardhu subuh. Ketika membentangkan sejadah menghadap kiblat, ibu telah disapa oleh seorang lelaki berpakaian putih.
“Kiblat bukan arah sini, tetapi di arah sana” tegur lelaki tersebut.
Bayangan lelaki tersebut kelihatan samar-samar  dan akhirnya hilang dalam kegelapan. Walaubagaimanapun, dalam nada terkejut ibu saya tetap meneruskan solat fardhu subuh mengikut arah kiblat yang sama. Jelas ibu, dia berasa yakin tatkala pernah bertugas di bangunan hospital tersebut .
Matahari mulai terbit. Datang seorang jururawat kepada ibu saya untuk bertanyakan tahap kesihatan.
“Nurse, arah kiblat kat sebelah mana?” tanya ibu saya.
“Arah di sebelah sana (sambil menunjukkan arah sama seperti arah yang ditunjukkan oleh lelaki tersebut)”
“Oh maknanya betul lah arah yang ditunjukkan lelaki tu”
“Lelaki mana?? Jururawat bertanya bernada kehairanan.
Pagi itu, satu aras hospital tersebut kecoh dengan cerita ibu saya mengatakan tentang seorang lelaki berpakaian putih. Tambahan pula hospital yang didiami oleh ibu saya adalah merupakan bangunan lama yang sudah berpuluh tahun di mamah usia. Bangunan baru tidak dapat menampung jumlah bilangan pesakit gara-gara penularan wabak H1N1.
Walaubagaimanapun peristiwa ini sudah lama berlalu. Siapakah lelaki tersebut masih tetap meninggalkan tanda tanya terhadap ibu saya mahupun kepada kakitangan di aras tersebut. Allahua’lam.
“Dan pada sisi Allah jualah anak kunci perbendaharaan segala yang ghaib, tiada sesiapa yang mengetahuinya melainkan Dia lah sahaja”
(Al-An’am : 59)
Article Source:  http://myikhtiar.com/
Comment by Sheikh Seram on August 29, 2013 at 1:38am
Comment by Sheikh Seram on August 29, 2013 at 1:36am

Video Penampakan Kuntilanak Di Adzan Maghrib Trans Tv

Video Penampakan Kuntilanak Di Adzan Maghrib Trans Tv - Video penampakan hantu nyata, video hantu nyata, video hantu nyata seram, penampakan hantu nyata seram, video hantu seram sekali, penampakan hantu serem.
Penasaran pengen lihat video nya? Silahkan lihat di bawah ini ::
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Comment by Sheikh Seram on August 29, 2013 at 1:31am

Geng terus bercerita....serammmmm

Comment by Md Haddy on August 25, 2013 at 6:24am

Van

'Mana charger telefon Emak?Kau bawa tadi?' tanya Emak pada saya didalam bilik rumah kampung.Rumah Arwah Atuk (Al Fatihah).
'Ada.Dalam van lah tu.'jawab penulis yang sedikit kepenatan malam itu.Baru selesai Isyak.
'Tolong ambilkan'arah Emak.
Penulis pun keluar, menuju ke van.Buka sliding door van Vannete dan ambil charger. Tutup sliding door.
Kurang seminit penulis sudah berada didalam rumah, orang orang tua keluarga penulis termasuk Emak Ayah terdengar pintu van ditutup buat kali kedua.
Penulis terfikir mungkin mereka tersalah dengar dengan waktu penulis keluar mengambil charger tadi.Dibidas mereka kerana mereka melihat penulis keluar dan masuk ke dalam rumah tadi.
Oleh kerana risau mungkin ada pencuri yang membuka tutup pintu van tanpa disedari kami sekeluarga, penulis mengambil batu sebiji dan keluar melihat lihat luar dalam van.
Tiada sesiapa. Penulis kurang berpuas hati dan bertanya lagi pada keluarga, memang mereka benar benar terdengar tadi bunyi pintu van ditutup.
Siapa?Wallahualam.
 

Members (61)

 
 
 

Date/Time

Whazzup-u is a social network for all.

Badge

Loading…

Notes

Serious Spamming Issue

Dear members,

Google has detected serious user-generated spam on our site. Typically, this kind of spam is found on forum pages, guestbook pages, or in user profiles.

Time and time again, it has come to our attention that…

Continue

Created by Kamsan Amin Apr 12, 2016 at 4:39am. Last updated by Kamsan Amin Apr 12, 2016.

User-generated spam

Dear members,

Google has detected user-generated spam on our site. Typically, this kind of spam is found on forum pages, guestbook pages, or in user profiles.

Time and time again, it has come to our attention that there have been a lot of excessive online marketing and spamming activities done on the site. We…

Continue

Created by Kamsan Amin Apr 21, 2015 at 11:03pm. Last updated by Kamsan Amin Aug 19, 2015.

Apply appropriate profile name and photo

Please take note that through our observation we have noticed that some members  have been using inappropriate profile names and photos.Therefore we would like to remind these members to please use proper human names and refrain from using business entity names or products labels. We would also like to advised members not to upload explicit photos, or contents and risked their account being suspended or even deleted. Please keep all contents at PG-13 level so that each and every member can…

Continue

Created by Network Admin May 8, 2013 at 3:32am. Last updated by Network Admin Aug 19, 2015.

Phyto Science Biz

Gofishtalk.com

Dunia Seram

Angler's File

Phyto Science Biz

Whazzup-U Mobile App

App for your Android device.

 

Scan The QR Code To Download

© 2017   Created by Shaipul Bahri.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service